Comunicat respecte el procediment per instal·lar una pantalla gegant per seguir la final de l'Eurocopa.

Ahir, dia 16 de Juliol, en Comissió Informativa d’Urbanisme i Via Pública, el Grup Municipal de Granollers Primàries ha formulat de forma presencial les preguntes detallades a continuació a l’equip de govern responsable de la via pública i llicència d’activitats, arran de la col·locació d’una pantalla gegant al Parc Torras Villà i organització de l’acte per visualitzar i fer difusió de la final de l’Eurocopa de futbol d’enguany.

1. Granollers Primàries ha preguntat perquè l’ajuntament ha organitzat un acte al parc Torras Villà amb col·locació d’una pantalla gegant per visualitzar la final de l’Eurocopa de futbol de la selecció espanyola i la selecció d’Anglaterra, quan aquest esdeveniment esportiu es retransmetia en obert per la TV. La resposta de l’equip de govern ha estat que s’ha fet a petició i instancia del Partit Popular i a petició de les associacions de veïns de Granollers.

2. Quin cost ha tingut la col·locació de la pantalla, l’organització tècnica i la seguretat d’aquest acte? D’on surt aquesta partida pressupostària?

3. Si l’equip de govern autoritza i assumeix el cost de la retransmissió d’un acte esportiu que ha estat polititzat a petició d’un partit polític (el PP) i de les associacions de veïns, podem entendre que a partir d’ara l’ajuntament es farà càrrec de l’organització i del cost que altres partits polítics puguin demanar per retransmetre esdeveniments esportius o socials que es considerin d’importància municipal o de país?

4. Perquè no s’ha fet difusió de l’acte si estava organitzat per l’Ajuntament de Granollers en xarxes socials municipals o banners?

5. Coneixent que les autoritzacions per ocupar la via pública o organitzar actes precisen d’autorització de l’Ajuntament recomanada de 7 a 15 dies i tres setmanes per activitats, quin criteri s’ha adoptat en aquesta ocasió per procedir de forma tant ràpida i opaca?

Aquestes són les preguntes que el grup municipal ha realitzat a l’equip de govern i a l’equip tècnic de la comissió d’urbanisme. Esperem que constin en l’acta de la comissió d’avui, però per responsabilitat política creiem que hem de fer difusió a la ciutadania de les nostres inquietuds, ja que aquesta es veu afectada i es tracta de diners públics. Només se’ns ha contestat la primera i cinquena pregunta, i de manera parcial i confusa. En el cas de la cinquena se’ns ha remarcat que és recomanable que les peticions es facin amb un temps d’antelació però que no hi ha una normativa fixa. Podrien autoritzar-se aquest tipus d’actes el dia abans a criteri de l’equip de govern sempre i quan l’ocupació de la via pública no interfereixi amb altres activitats rellevants o sigui en període nadalenc.

 

Grup Municipal de Granollers Primàries
17 de juliol de 2024